Wat is de operationele geldstroom?

De operationele geldstroom is een onderdeel van de Free Cash Flow. De Free Cash Flow bestaat uit de operationele en de financiële geldstroom. Van de financiële geldstroom gaat het grootste gedeelte naar de vreemd vermogen verschaffers.

Waarom twee geldstromen?

Volgens Miller en Modiglianie is de waarde van de onderneming (economische waarde van de activa) niet afhankelijk van het vreemd vermogen behalve dan het belastingvoordeel op de te betalen rente aan de vreemd vermogenverschaffers.

Investeringen

Als u in een bepaald jaar flink gaat investeren betaald u waarschijnlijk weinig belastingen maar is uw operationele geldstroom erg laag zodat de toegevoegde waarde van de onderneming voor dat jaar weinig is.

Groei

Gaat uw bedrijf snel groeien dan zult u moeten investeren in werkkapitaal zoals voorraden en debiteuren. Ook deze investeringen zijn in het jaar van de groei een aanslag op de operationele geldstromen.

Waarom onder meer waarderen op basis van operationel geldstromen door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?