Wat is liquidatiewaarde?

De liquidatiewaarde methode in nauw verbonden met de intrinsieke waarde methode. De liquidatiewaarde methode geeft aan wat de onderneming bij beëindiging zou opbrengen door verkoop van de activa en de passiva af te wikkelen.

Waarom liquidatiewaarde?

De liquidatiewaarde methode kan worden toegepast ingeval van een faillissement, wanneer de ondernemer stopt met de onderneming of wanneer de onderneming wordt opgesplitst in diverse delen en ondergebracht in een andere onderneming.

Personeel

Wanneer u als ondernemer wilt stoppen met uw onderneming en u heeft personeel in dienst, heeft u zorg voor uw personeel. De liquidatiewaarde van uw onderneming zal dan worden vermindert met de afvloeiingsregeling voor het personeel.

Liquidatiekosten

De liquidatiewaarde van uw onderneming zal ook afnemen met de eventuele liquidatiekosten. Dit kan personeel zijn, eventuele verplichtingen die moeten worden afgekocht, belastingen, milieu, etc. Het is zaak om goed na te gaan om de keuze keuze te maken tussen liquidatie of eventuele verkoop voor een lagere prijs.

Waarom bij liquidatie de liquidatiewaarde laten bepalen door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?