Wat is de kostenvoet vreemdvermogen?

De kostenvoet vreemdvermogen is het percentage, rente, waartegen u vreemdvermogen kunt aantrekken. Des te risicovoller de onderneming is, des te meer dient u te betalen voor het vreemdvermogen.

Waarom een kostenvoet vreemdvermogen?

In het waarderingsmodel volgens de DCF methode wordt in de financiële geldstroom het belastingvoordeel op de rente toegevoegd aan de waarde van de onderneming. Tevens wordt de te betalen rente in mindering gebracht van de liquide middelen.

Maximaal vreemvermogen

Wanneer uw bedrijf financiert met maximaal vreemd vermogen heeft uw bedrijf de hoogste waarde. Immers het belastingvoordeel op de te betalen rente voegt waarde toe. Echter loopt u wel meer risico omdat ook in mindere tijden de rente en aflossing wel betaald moet worden.

Bronnen van vreemdvermogen

De bank is meestal de eerste bron van vreemdvermogen maar zij wil wel zekerheid. Bij de wat risicovollere investeringen kunt u ook aankloppen bij bij informal investors of private equity partijen.

Waarom waarderen met de kostenvoet vreemvermogen door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?