Wat is de kostenvoet eigen vermogen?

De kostenvoet eigenvermogen is de factor waartegen wordt gedisconteerd om de waarde van het project of de onderneming te bepalen. Een hoge kostenvoet geeft een lage waarde van de onderneming en een lage kostenvoet geeft een hoge waarde van de onderneming. Een hoge kostenvoet eigenvermogen is 22%.

Waarom waarderen met een kostenvoet eigenvermogen?

De kostenvoet eigenvermogen is een onderdeel van de DCF methode en hiermee kan per jaar de toegevoegde waarde worden berekend. Dit in tegenstelling tot andere methoden die meer een algemene benadering hebben.

Een hoge kostenvoet eigenvermogen

De bedrijven die veel risico lopen hebben een hoge kostenvoet eigenvermogen. Dit kan ook conjunctuurgevoelig zijn, bijvoorbeeld bouwbedrijven lopen nu veel risico terwijl een aantal jaren geleden zij veel minder risico liepen.

Een lage kostenvoet eigenvermogen

Bedrijven met een laag risico hebben hebben een lage kostenvoet eigen vermogen. Dit zijn bedrijven met een stabiele omzet in een markt die weinig fluctueert. We denken hierbij aan supermarkten, benzinepompen en dergelijke. Een lage kostenvoet eigenvermogen is 11%.

Waarom waarderen met een kostenvoet eigenvermogen door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?