Wat is de DCF methode?

De DCF (Discounted Cash Flow) methode is een waarderingsmoethode waarbij de vrije toekomstige geldstromen worden gedisconteerd tegen een gemiddelde vermogenskostenvoet. Deze methode geeft een goed inzicht in de waarde van de onderneming.

Waarom de DCF Methode?

De DCF methode wordt al een geruime tijd toegepast en is de enige juiste methode, en de daaraan afgeleide methoden, om de waarde van uw onderneming te bepalen. Afgeleide methoden hiervan zijn cash to equity en de APV methode.

Formule

De formule voor de DCF methode is als volgt: FCF * (1+g)/(rg). FCF is Free Cash Flow, r is de disconteringsfactor en g is de groei. De r is hierbij de disconteringsfactor en die bepaald door de Wacc of gemiddelde gewogen vermogenskostenvoet.

Wacc

De formule voor de Wacc ziet er als volgt uit: (Eigenvermogen * Kostenvoet eigenvermogen)/(Totaalvermogen)+(Vreemdvermogen * kostenvoet vreemdvermogen)/(Totaalvermogen) * (1-Belastingpercentage).

Waarom waarderen met de DCF methode door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?