Wat is de APV methode?

De APV methode is een afgeleide van de DCF methode. APV betekent Adjusted Present Value. Hierbij worden de vrije geldstromen apart gewaardeerd in relatie tot de DCF methode.

Waarom de APV methode?

De APV methode geeft een duidelijk inzicht in de waarde van de geldstromen die het bedrijf genereert. Het geheel wordt meer uitgesplitst zodat vooral voor de niet financiële mensen deze methode beter is uit te leggen.

Belastingvoordeel

Indien u uw bedrijf met vreemvermogen financiert geeft de APV inzicht in de waarde van de teruggave (ook wel taxshield genoemd). Dit kan van groot belang zijn indien u in overleg bent met financiers van uw bedrijf.

Verschillende producten

Indien uw bedrijf verschillende producten maakt en geldstromen worden per product geadministreerd, kun u de waarde per product bepalen. Dit kan vooral van belang zijn voor de beslissing om te investeren in het product.

Waarom bij waarderen de APV methode toepassen door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?