Wat is een kwaliteitsgarantie van het NIRV?

Een kwaliteitsgarantie van het NIRV geeft aan dat van het waarderingsrapport dat is opgemaakt door een Register Valuator aan een bepaalde kwaliteit moet voldoen. Het NIRV heeft bepaalde richtlijnen uitgegeven waaraan een waarderingsrapport dient te voldoen.

Waarom een kwaliteitsgarantie van het NIRV?

De Register Valuators van Corpora Valere gaan voor kwaliteit en onderscheiden zich in de markt van niet Register Valuators. Ook accountants maken waarderingsrapporten maar daar gelden geen exacte regels voor. Als klant weet u van te voren welke aspecten in het waarderingsrapport aan de orde moeten komen.

Rechtbank

In de commissies van het NIRV is veel ervaring met rechtbankzittingen betreffende waardeverschillen. Aan de hand van de praktijk worden eisen aan een waarderingsrapport continue bijgesteld zodat deze voldoen aan de nieuwste eisen.

Onderscheidend vermogen

Er zijn vele beroepsgroepen die op enige wijze bedrijven waarderen of taxeren. Te denken valt aan de niet Register Valuators zoals fusie en overname adviseurs, bedrijven taxateurs, accountants en notarissen. Zij hebben niet de deskundigheid van een Register Valuator.

Waarom een Register Valuator van Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.