Wat is waarderingsondersteuning accountants?

Accountants voeren ook waarderingen uit maar dat is niet hun dagelijkse professie. Corpora Valere biedt ondersteuning voor hun waarderingen. Vaak is het opsturen van een spreadsheet al voldoende om na te gaan of de waardering aan de minimale eisen voldoet.

Waarom waarderingsondersteuning accountants?

Het verrichten van waarderingen is geen dagelijkse activiteit voor accountants. Als hun waardering tegenover een waardering staat van een Register Valuator bestaat de kans dat hun waardering niet blijft stand houden. Daarom is het verstandig deze waardering te laten controleren.

Bedrijf schoonmaakartikelen

De eigenaar van dit bedrijf wilde uitstappen en vroeg aan de accountant een waardering te maken. De accountant ging uit van een kostenvoet eigen vermogen van 10% (veel te laag) en zonder onderbouwing. Tevens werden in de waardering de financiële en de operationele geld stromen door elkaar gehaald.

Caravan bedrijf

De eigenaar van het bedrijf liet de waarde bepalen door de accountant. De toekomst van het bedrijf zag er niet gunstig uit vanwege concurrentie uit lagelonenlanden. Met het samenstellen van twee formules kwam de waarde van het bedrijf op de vuistregel van tien keer de winst, wat in dit geval veel te hoog was.

Waarom waarderingsondersteuning voor accountants door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?