Wat is een waarderingsnotitie

Een waarderingsnotitie is een gesimplificeerd waarderingsrapport die een redelijke weergave van de werkelijkheid geeft, minder uitgebreid is en kost ook minder. Een waarderingsnotie kan echter niet in alle gevallen worden gebruikt.

Waarom een waarderingsnotie?

Een waarderingsnotitie kan worden toegepast om de waarde die men denkt te weten te vergelijken met een waarderingsnotitie. Dit geeft een bepaalde zekerheid bij koop cq verkoop van een bedrijf of participatie. Bij geschillen moet zeker geen waarderingsnotie worden toegepast om hiermee de eisen van de tegenpartij te bestrijden.

Verkoop van uw bedrijf

U wilt als ondernemer zelf het bedrijf verkopen en u weet in de branche wat een soort gelijk bedrijf opbrengt. In dit geval kunt u volstaan met een waarderinsnotie om met de kopende partij te onderhandelen op de basis van de aannames die u hebt gedaan.

Kopen van een bedrijf

U bent een ervaren ondernemer en u kunt een bedrijf in uw branche kopen. De koopprijs heeft u al in uw hoofd maar u wilt minder betalen. Om toch enigszins beslagen ten ijs te komen bij de onderhandelingen geeft een waarderingsnotitie meer impact.

Waarom een waarderingsnotitie door een Register Valuator van Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?