Wat is een participeren?

Participeren is deelname in een ander bedrijf. Dit kan zowel een meerderheidsbelang als een minderheidsbelang zijn. Redenen dat bedrijven aandelen uitgeven ter  participatie zijn onder meer financiële behoeften en behoeften aan kennis.

Waarom een waardering bij participeren?

Bedrijven cq partijen die vragen om te participeren schatten de toekomstige waarde van hun bedrijf vaak hoger in dan dan diegenen die deelnemen. Zij verkopen als het ware een gedeelte van hun bedrijf.

Financiële inbreng

Een start-up heeft een nieuw product ontwikkeld en wil dit uitrollen in de markt. Er zullen dan productie faciliteiten moeten worden gebouwd. De bank wil geen geld lenen en daarom wordt er naar externe financiers gezocht. Middels een waardering krijgt u een goed inzicht in de waarde van uw eventuele participatie.

Kennis inbreng

Een start-up  heeft een nieuw product ontwikkeld maar heeft geen kennis in het vermarkten. Zij zullen dan op zoek gaan naar partijen die wel deze kennis wel hebben. Als u uw kennis wilt inbrengen wilt u daarvoor worden beloond met een aandelen pakket. Een waarderingsrapport zal u inzicht geven wel pakket in relatie tot de toekomstige waarde opportuun is.

Waarom een waardering bij participeren door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?