Wat is een echtscheiding?

Een echtscheiding is een vervelende kwestie, zeker als zaken en privé door elkaar lopen en u in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Maar ook als u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd kunt in de problemen geraken wegens het niet goed toepassen van het vaak toegepaste Amsterdam verrekenbeding.

Waarom een bedrijfswaardering bij echtscheiding?

Als u bij een echtscheiding moet afrekenen met uw partner dan komt het nauwelijks voor dat dit in een goede harmonie gaat. Beide partijen willen het onderste uit de kan hebben en dit gevecht kan gaan tot aan de rechter. Een waardering opgemaakt door een Register Valuator kan u veel problemen besparen, zeker als beide partijen hierbij betrokken worden.

Te lage waarde

Als vrouw weet u dat het bedrijf ongeveer vier miljoen waard is en met helft, twee miljoen, bent u tevreden. Uw man biedt u één miljoen en u gaat daar logischerwijs niet mee akkoord. Om uw stelling over de waarde te onderbouwen kunt u een bedrijfswaardering middels een waarderingsrapport laten uitvoeren.

Te hoge waarde

Uw bedrijf is vier miljoen waard en u vindt dat uw vrouw de helft moet ontvangen. Echter de grootste waarde zit in onroerend goed en u kunt geen twee miljoen vrij maken c.q. lenen. Middels een bedrijfswaardering kan bepaald worden hoeveel verantwoord is om uw vrouw nu te schenken en welk bedrag naderhand afgerekend moet worden.

Waarom een bedrijfswaardering bij echtscheiding door een Register Valuator van Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?