Wat is een bedrijfswaardering bij bedrijfsoverdracht in de familie?

Een goede bedrijfswaardering bij bedrijfsoverdracht in de familie is een zodanige waardering waar alle belanghebbenden zich in kunnen vinden. Dit zij de koper, verkoper, fiscus en familie. Middels een waarderingsrapport verkrijgt men hierin inzage.

Waarom een bedrijfswaardering middels een waarderingsrapport?

Een waarderingsrapport geeft een goed inzicht in de waarde van uw bedrijf. U kunt aan de hand van een waarderingsrapport aan de stakeholders uitleggen hoe de waarde van het bedrijf tot stand is gekomen. De Register Valuator zal, indien dit ook wenst, alle stakeholders interviewen voor de totstandkoming van het waarderingrapport.

Te lage verkoopprijs

Het komt voor dat de verkoper niet de maximale prijs wil hebben maar dat de familie het er niet mee eens is. Dit kan tot vervelende situaties leiden. Middels een waarderingsrapport heeft u een gereedschap in handen die kan verklaren waarom een bepaalde waarde tot stand is gekomen.

Fiscus

De fiscus vindt dat uw bedrijf tegen een te lage waarde is verkocht en zal een claim kunnen opleggen als zijnde dat er een schenking is ontvangen. De fiscus denkt dat zij geld mis loopt. Met een waarderingsrapport kunt u uw waarde goed onderbouwen. De fiscus heeft mensen in dienst met een waarderingsachtergrond.

Waarom een waarderingsrapport bij bedrijfsoverdracht familie door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?