Wat is een overname verkoop?

Een  overname verkoop is het tegengestelde van een fusie verkoop. Bij een overname verkoop blijft uw bedrijf geheel in tact en bij een fusie verkoop gaat uw bedrijf op in een ander bedrijf.

Waarom een Register Valuator bij een overname verkoop?

Bij een overname verkoop blijft uw bedrijf geheel in takt en zal de koper u kunnen vragen om een bepaalde tijd als adviseur of als directeur onder bepaalde voorwaarden aan te blijven. Deze vraagstelling kan ook van invloed zijn op de prijs die u bedingt.

Aanblijven als adviseur

De koper vraagt u om gedurende een bepaalde tijd aan te blijven als adviseur. U zult dan meer waarde kunnen toevoegen in het geval er geen adviseur was aangesteld. Wellicht wilt u alle aansprakelijkheid uitsluiten.

Aanblijven als directeur

U komt met de koper overeen dat u gedurende een bepaalde tijd als directeur aanblijft. Dit kan een risico met zich mee brengen dat de eigenaar een koers uit zet waarmee u het niet mee eens bent maar u deze toch moet uitvoeren. Dit kan erg lastig  voor u zijn.

Waarom een Register Valuator van Corpora Valere bij overname verkoop?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?