Wat is waarderen?

Het waarderen van een bedrijf en de uitkomst daarvan door een Register Valuator wordt vastgelegd in een waarderingsrapport volgens de richtlijnen van het NIRV. In dit waarderingsrapport wordt de waarde van het bedrijf op een professionele wijze onderbouwd.

Waarom waarderen bij een bedrijfsoverdracht?

Bij een bedrijfsoverdracht is het van belang zowel voor de koper, de verkoper als de fiscus dat de juiste marktwaarde aan het bedrijf wordt toegekend. Als een bedrijf bijvoorbeeld te laag wordt gewaardeerd en ook een lage prijs wordt betaald kan de fiscus dit als een schenking beoordelen.

Lage waarde voor de verkoper?

De erfgenamen van de verkoper vinden dat het verkochte bedrijf voor een te lage prijs van de hand is gegaan. Als zij dat vinden en u heeft een waarderingsrapport waarin deze waarde goed is verwoord kunt u de te “lage waarde” beargumenteren.

Fiscus

De fiscus is van mening dat u uw bedrijf voor een te lage waarde heeft verkocht aan uw zoon of dochter. Als u dan vervolgens een waarderingsrapport kunt overleggen kunt u de waarde beargumenteren. De Register Valuator die dit rapport heeft  opgesteld zal de opstelling van de fiscus kunnen weerleggen.

Waarom waarderen door een Register Valuator van Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?