Wat is een Mediator?

Een mediator doet aan mediation of bemiddeling. Als u een mediator inschakelt is er vaak al een probleem. Een mediator helpt u om de ontstane problemen bij overdracht in de familie samen met u op te lossen.

Waarom een mediator?

Vaak zijn de problemen bij familie overdracht terug te voeren naar eerdere kwesties. Van belang is dan dat een onafhankelijk deskundige met kennis van zaken op het gebied van familie overdracht bemiddelt en dat u als eigenaar daar niet te veel mee wordt belast. Uitgangspunt is hard op de zaak en zacht op de persoon.

Dochter spant zaak aan met vader

De dochter en haar man vinden dat het bedrijf voor te weinig is verkocht en willen een zaak u starten en een hoger bedrag te bedingen. In dit geval kunt u aan een Register Valuator vragen om te bemiddelen zonder dat het tot een zaak moet komen.

Problemen met uw broer

U heeft het bedrijf van uw vader overgenomen en vanaf die tijd kunt u niet met uw broer overweg die ook in de zaak werkt. Dit is een lastige situatie en u wilt de persoonlijke relatie met uw broer niet op scherp stellen maar zakelijk gezien moet hij vertrekken of veranderen.

Waarom een mediator van Corpora Valere bij bedrijfsoverdracht in de familie?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organiaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?