Wat is het verwerven van geldstromen?

Als een investeerder geld in uw bedrijf investeert zal zij een hoog rendement willen behalen omdat zij veel risico neemt. Anders had u wel bij de bank geleend maar die stappen over het algemeen niet in een risicovolle lening.

Waarom bemiddelen bij geldstromen?

Een investeringsmaatschappij heeft veel kennis in huis en zal u zodanig behandelen dat het voor haar in het algemeen het gunstigst uitkomt. U heeft zelf een kennisachterstand en kunt wel wat hulp gebruiken.

Meerderheidsbelang

Een investeringsmaatschappij investeert in uw bedrijf een heeft een 80% belang en maakt de afspraak dat de exitprijs acht keer de EBIT is. Als eigenaar van een 20% belang kunt u in het algemeen nooit dit bedrag opbrengen zodat bij verkoop van het bedrijf u in loondienst komt van de volgende investeringsmaatschappij.

Minderheidsbelang

De investeringsmaatschappij heeft een minderheidsbelang maar regelt in de statuten dat zij een bepaalde zeggenschap heeft bij het betalen van dividend. Zij kunnen afspreken dat elk jaar 17% van haar eigen vermogen in de vorm van dividend wordt uitgekeerd. Dit laatste kan voor u lastig zijn.

Waarom bemiddelen bedrijfsoverdracht participaties bij het verwerven geldstromen door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?