Wat is geld investeren in een participatie?

Bij geld investeren in een participatie gaan we er van uit dat u als particulier of als ondernemer een gedeelte van het aandelenpakket van de participatie koopt. U doet deze investering om een hoger rendement te behalen of omdat u het interessant vindt zeggenschap te hebben in een participatie.

Waarom bemiddeling bij geld investeren in een participatie?

Vaak spiegelen bedrijven die op deze wijze geld ophalen de toekomst voor zoals zij hopen dat ze zullen zijn. Bij doorvragen blijkt dan de er een hoger risico wordt gelopen dan aanvankelijk werd gedacht.

Geld investeren in de muziekindustrie

In de muziekindustrie wordt een verbeterde versie van een muziekinstrument ontwikkeld. Het instrument blijkt inderdaad beter te zijn. In het investeringsplan hiervoor wordt gerekend met een kostenvoet eigen vermogen unlevered van 15%. Deze factor wordt niet expliciet genoemd. Daar het in dit geval een risicovolle investering betrof is deze rekenfactor veel te laag.

Geld investeren in een automatiseringsbedrijf

U investeert geld in een automatiseringsbedrijf waarna blijkt dat u een bepaald belang hebt waarbij u ook bestuurdersaansprakelijkheid draagt. Vervolgens krijgt het bedrijf problemen met de fiscus en kan u ook aansprakelijk worden gesteld ingeval van onmissies met de fiscus.

Waarom bemiddelen bij bedrijfsoverdracht bij geld investeren in participaties door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overnamemarkt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?