Wat is deelnemen in een participatie?

U kunt als bedrijf of als privé persoon deelnemen in een participatie. U koopt dan een gedeelte van een bedrijf met de nodige zeggenschap en bestuurders aansprakelijkheid.

Waarom bemiddeling bij deelnemen in een participatie?

Als u deelneemt in een participatie neemt u zowel een financieel risico als wel een risico voor de bestuurders aansprakelijkheid. Als het bedrijf failliet gaat bent u uw geld kwijt en als bijvoorbeeld zaken in geval van een meerderheidsbelang niet goed zijn geregeld bent u aansprakelijk.

Financieel belang

U investeert een behoorlijk bedrag in een bedrijf en u heeft geen onderzoek laten doen naar de marktpotentie van het bedrijf. Na verloop van tijd komt het bedrijf in zwaar weer en gaat failliet. Als het bedrijf failliet gaat bent u uw geld kwijt.

Bestuurders aansprakelijkheid

Als u een bepaald belang in een bedrijf heeft kunt u bij calamiteiten van de directie als aandeelhouder aansprakelijk worden gesteld. Het is zaak bij een participatie van te voren na te gaan wanneer u (mede) aansprakelijk bent voor de acties van de directie.

Waarom bemiddeling bedrijfsoverdracht participaties deelnemen in participatie door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de brancheorganisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?