Bemiddeling bedrijfsoverdracht bij  particiapaties

Bij bemiddeling bedrijfsoverdracht bij participaties spreken we van het verwerven van geldstromen in een ander bedrijf, deelname vanuit kennistoevoeging, exit na investering en het zoeken van investeerders.

Participatie motivaties

Als investeerder bent u op zoek naar een optimaal rendement en gaat u op zoek naar interessante participaties. Ook een reden van participatie kan zijn dat u bepaalde doelgroepen interessant vindt en daar veel kennis over heeft.

Verwerven van geldstromen

Als investeerder wilt u een optimaal rendement van uw geld en u kunt dat bewerkstelligen door geldstromen uit een bedrijf te halen waarin u  investeert. Hierbij loopt u een groter risico dan de bank maar de opbrengst is navenant groter.

Deelnemen in een participatie

U heeft kennis van een bepaalde sector of branche en u wilt investeren en na een bepaalde tijd er ook weer uitstappen. De exit strategie zal dan van te voren moeten worden vastgesteld zodat u met de achterblijvers geen problemen krijgt.

Geld investeren in een participatie

Wanneer een bedrijf op zoek is naar risicovol kapitaal kunt u onder garanties geld lenen aan het bedrijf in plaats van aandelen te kopen. Het is dan van belang dat u aanvullende voorwaarden eist zodat u het minste risico loopt.

Investeerders zoeken

U hebt als ondernemer een goed idee en de bank wil u geen geld lenen omdat zij het risico te hoog vinden. In dat geval gaat u op zoek naar informal investors of private equity partners die u risicovol kapitaal kunnen lenen.

Waarom bemiddeling bedrijfsoverdracht bij participaties door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overnamemarkt en lid van de brancheorganisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?