Wat is een fusie?

Een fusie is een samenvoeging van bedrijven en kan worden veroorzaakt door een aandelenfusie, een bedrijfsfusie of door een juridische fusie. In deze gevallen spreken we over een bv en niet over een eenmanszaak.

Waarom bemiddelen bij een fusie?

Als u bedrijf fuseert met een ander bedrijf kan het soort fusie van invloed zijn op de waarde van uw bedrijf. Dus er zijn meerdere mogelijkheden om de waarde van uw bedrijf te maximaliseren door het soort fusie dat u organiseert.

Aandelen fusie

Bij een aandelenfusie brengen de beide fusiepartners de aandelen onder in een nieuw opgerichte holding, waarvoor ze in een bepaalde verhouding aandelen in de combinatie terug krijgen.

Bedrijfsfusie

Bij een bedrijfsfusie draagt één van de fusiepartners zijn activa en passiva over aan de andere fusiepartner tegen betaling in aandelen van deze andere fusiepartner.

Juridische fusie

Een juridische fusie houdt in dat één of meer vennootschappen ophouden te bestaan, terwijl de activa en passiva van die vennootschap(pen) overgaan op een andere vennootschap.

Waarom bemiddeling bedrijfsoversdracht overnames bij fusies door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt in lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?