Wat betekent een bedrijf verkopen?

Een bedrijf verkopen betekent dat u een deel of uw gehele bedrijf verkoopt aan een andere partij. Dat kan een ander bedrijf zijn, een natuurlijk persoon of een investeringsmaatschappij.

Waarom bemiddeling bij de verkoop van uw bedrijf?

Als u uw bedrijf wilt verkopen zult u daar tijd aan moeten besteden en die tijd kunt u dan niet besteden aan uw bedrijf. Ook zijn er vele aspecten waaraan aandacht geschonken moet worden zoals een goede prijs bepaling, het zoeken van serieuze kopers en nog veel andere zaken.

Verkoop van uw bedrijf aan een ander bedrijf

U hebt er voor gekozen dat u uw bedrijf aan een ander bedrijf verkoop, dus een soort overname. Gedurende de onderhandelingen zal de koper bepaalde voorwaarden bedingen die de prijs alsnog beïnvloeden zoals een negatieve due dillengence, ongunstig fiscaal rapport, claims die lopen, het nakomen van garantieverplichtingen, etc.

U verkoopt een gedeelte van uw bedrijf

U verkoopt een gedeelte van uw bedrijf aan een MBI-er(Management Buy In). Door deze verkoop zal een gedeelte van het geheel wat in uw bezit blijft ontvlecht moeten worden. Personeelsleden zullen op een goede wijze herplaatst moeten worden.

Waarom bemiddeling bedirjfsoverdracht overname verkoop bedrijf door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met een deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?