Wat is bemiddeling bij kopen?

Als u een bedrijf wilt kopen is niet alleen de prijs van belang maar ook zaken als fiscaliteit, juridische zaken, milieu, claims, garanties en dergelijke. Bij bemiddeling wordt op eerder genoemde zaken ondersteuning geboden.

Waarom bemiddeling bij kopen?

Een bedrijf kopen is een complexe aangelegenheid en u moet op allerhande zaken letten zoals fiscaliteit, juridische zaken, milieu, claims, garanties en dergelijke. Al dit soort zaken kunnen zijn complex en daarom is ondersteuning zeker nodig.

Kopen van een BV

Als u een BV koopt, koopt u de aandelen met alle verplichtingen er bij. Vaak zijn er claims uit het verleden die nog niet zijn verrekend, zijn er garantieverplichtingen voor jaren aangegaan en kan de fiscus nog recht hebben op een bijdrage vanwege een eerdere besmette transactie.

Kopen via een activa passiva transactie

Bij het kopen via een activa passiva transactie worden alle objecten seperaat gekocht. Met gebouwen moet dan anders worden omgaan dan met machines of patenten. Ook kan het zijn dat machines voor een bepaald bedrag op de balans staan terwijl deze niets meer waard zijn.

Waarom bemiddeling bedrijfsoverdracht overname bij koop door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?