Bemiddeling bedrijfsoverdracht bij onvernames

Bij bemiddeling bedrijfsoverdracht bij overnames kunnen we denken aan bedrijf kopenbedrijf verkopen, bedrijf samenvoegen en bedrijfsfusie.

Overname motivaties

Als u wilt groeien kunt dat op eigen kracht doen maar u kunt ook groeien door middel van een overname. U neemt dan waarschijnlijk meer risico maar u kunt op deze wijze de       concurrentie te snel af zijn.

Kopen

U heeft een bedrijf dat te weinig schaalgrote heeft en daardoor moeilijk kan overleven. Indien u het bedrijf van de concurrent kunt kopen ben u in staat om grotere schaalvoordelen te halen.

Verkopen

In geval van verkoop bij een overname spreken we van een negatieve overname. Stel,u heeft een portfolio van bedrijven maar dat ene bedrijf levert onvoldoende rendement of sluit niet meer aan bij uw portfolio. In dit geval verkoop u dit ene bedrijf.

Samenvoegen

U koopt een bedrijf en u wilt dit bedrijf samenvoegen met uw eigen bedrijf. In dat geval zult u veel zaken dubbel hebben. Sommigen denken ook dat bij samenvoeging het eventuele overtollige personeel zomaar ontslagen kan worden.

Bedrijfsfusie

Bij een bedrijfsfusie spreken we over drie fusie mogelijkheden, namelijk een aandelenfusie, bedrijfsfusie en een juridische fusie. Naar gelang het soort onderneming en de richting die u in wilt inslaan, bepalen het soort fusie.

Waarom overnames laten begeleiden door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overname markt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?