Wat is een waarderingsrapport?

Een waarderingsrapport is een uitvoeringe  onderbouwing van de waarde van uw bedrijf volgens de richtlijnen van het NIRV. Een waarderingsrapport volgens de richtlijnen van het NIRV wordt opgesteld door een Business Valuator die regelmatig door de beroepsgroep op zijn kennis wordt getoetst.

Waarom een waarderingsrapport?

Indien u een goed onderbouwde waarde van uw bedrijf wilt hebben zult u een waarderingsrapport volgens de richtlijnen van het NIRV moeten laten opmaken. Met dit rapport kunt u zich, indien nodig, uitstekend verdedigen bij de fiscus, geschillen en de rechtbank.

Waarderingsrapport voor de fiscus

Indien u verwacht dat de fiscus bij bedrijfsopvolging vragen gaat stellen over de waarde van het bedrijf wilt u zich optimaal prepareren. In dit geval is het beter om een waarderingsrapport dan een waarderingsnotie op te laten stellen.

Waarderingsrapport voor de familie

Bij bedrijfsoverdracht kan de familie het niet eens zijn met de waarde waartegen het bedrijf wordt overgenomen. Indien u hier lastige vragen over verwacht kunt u beter een waarderingsrapport dan een waarderingsnotite laten opstellen.

Waarom een waarderingsrapport bemiddeling bedrijfsoverdracht opvolging door Corpora Valere?

Corpora Valere is vanaf 2000 actief in de fusie en overnamemarkt en lid van de branche organisaties NIRV en BOBB. Met deskundig advies geven wij u een goede prijs kwaliteit verhouding.

Ga naar contactformulier | Corpora ValereVrijblijvende offerte?No Cure, No Pay?